Kemične analize hitre hrane, ki so bile opravljene v Ameriki so čiste kot solza. V skoraj vseh, še posebej v mesu, so sledovi koruze. Raziskovalci so pregledali molekulsko sestavo govejih pleskavic, sendvičev s piščancem in "krompirčka" iz kar treh verig, ki se ukvarjajo s hitro hrano. Hope Jahrern, vodja raziskovanja je potrdil, da so v stotinah raziskovanih jedi našli sledove koruze, zgolj 12 primerkov pa je bilo "čistih.
Biokemične lastnosti nekaterih snovi v koruzi omogočajo, da se molekule ne metabolizirajo in prehajajo nespremenjene iz rastline v živali, od teh pa preko hrane za ljudi v nas.
Nekatere raziskave namigujejo, da bi prav koruza lahko bila vzrok za nekatere zdravstvene probleme, med katerimi prevladujejo kardiovaskularne (srčno-žilne) težave in diabetes. Obstaja pa tudi ekološki problem: koruzna polja so tista polja, kjer se porabi kar 40 procentov vseh gnojil v vsej ZDA.
Ja, punčke in fantki, kaj naj rečem....pozanimajte se, kako je kaj s pšenico...
Lp, Gomi
1 komentar:
mah... hoj znat.
je pa možno :)
Objavite komentar