16 avgust, 2007

Ne bodo pozabili na stare čase


Legendarna obalna pop rock skupina Faraoni bo v tem mesecu obeležila svojo 40. obletnico delovanja oziroma 40. rojstni dan. Ob tej priložnosti bo predstavila svojo novo zgoščenko s simboličnim naslovom Skupaj, pripravila pa je tudi koncert v vseh zgodovinsko originalnih zasedbah in z gosti. Veliki koncert bo v torek, 21. avgusta, na plaži v Simonovem zalivu v Izoli.

Skupina je kar trikrat zmagala na festivalu Melodije morja in sonca, prepoznavnost pa si je zagotovila tudi na drugih sorodnih prireditvah, denimo na slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Med njenimi znanimi skladbami so Solinar, Kar je res, je res, Jaz te nimam rad, Mi ljudje smo kot morje ter Ne bom pozabil na stare čase, med glasbeniki, ki so se vpisali v zgodovino zasedbe, pa sta tudi pevec in bobnar Tulio Furlanič ter pevec Slavko Ivančič.

V primeru slabega vremena bo dogodek prenesen na naslednji dan. Dogajanje se bo začelo ob 18. uri, zaključek pa je predviden za 2. uro zjutraj. Koncert bo snemala nacionalna televizija. Organizatorji pričakujejo od 4-5.000 obiskovalcev, med njimi pa bo zagotovo kakšen znan obraz.

Ni komentarjev: