19 januar, 2010

Slovenija : Švedska - kolumna

MOJE MNENJE: Kaj reči po prvem polčasu. Veliko razočaranje, vsaj zame osebno. Igra nikakor ne steče, predvsem je krivec za to naš kapetan Zorman, ki mu ne uspe ena. Igra preblizu obrambe, tako kot ostali naši beki in s tem si ne omogočijo šutov iz naleta, temveč s samostojnimi akcijami poizkušajo prebiti švedsko obrambo, ki pa je zelo trdna, predvsem na desni strani in z odličnim vratarjem (kar me ne preseneča, že desetletja imajo najboljše) z lahkoto prihajajo do protinapadov. Serdarušiču očitam, da je v igro prepozno poslal Špilerja, ki je na levi edini kolikor toliko sposoben zunanji igralec v tem trenutku, na desni žal ne gre ne Vugrincu ne Natku, s čimer sta uničila tudi sicer vedno efektivnega Kavtičnika. Upam, da bo v drugem polčasu Noka Kavtičnika postavil na zunanjega, ob Špilerju in Zormanu oz. Pajoviču. Drugih alternativ ne vidim, še posebej, ker Skubetu ne gre (ne more), Kozlina pa je očitno preslabo pripravljen, Upam da se strže Škofu, sicer nam trda prede.
In še nekaj? Zakaj igrajo pressing na desnega beka, če pa ni dal še niti enega gola, in nas bušijo po sredini z lahkoto?

LP, Gomi

SMO ZMAGALI, pa to skoraj ne moreš verjet!!!
V drugem polčasu se je rahlo prebudil Vugrinec in prekinil strelski dolgčas v slovenski reprezentanci. Dokaj rutinirano sta odigrala tudi Zorman in Skube, ki nista več poceni in naivno izgubljala žog. Tudi Pajovič je parkrat dobro priletel iz ozadja in zabil dve bombi. Najbrž je igra stekla predvsem zaradi manjšega divjanja. Nekaj lepih žog so dobila tudi krila (predvsem Luka Žvižej) in pivot (tudi z uletavanjem) in edini resni očitek gre na realizacijo teh strelov, ki ni bila na nivoju. Zicer je treba zadeti. Pa čeprav bi na golu bil Chuck Norris, ob tovrstnih situacijah nima odločilčnega vpliva vratar, temveč igralec. Serdarušič se je s postavljeno obrambo v zadnjih minutah izkazal za pravega mačka, z držanjem Škofa v vratih pa je naredil potezo dneva. Škoda za slabšo predstavo Natka in Kozline, ki nista bila ravno akterja, zato pa gre nanju po mojem še kako računati v prihodnjih tekmah.

Upajmo, da bo vse kot mora bit.
Lp Gomi

Ni komentarjev: