26 november, 2012

Postmartinov počitek

Fantje in dekleta - vam povem, da niso lahke.

Ta november je čuden. Vreme je grdo, pa sem vseeno nadpovprečno veliko na prostem. Še bi lahko našteval....Kašni občutki me spreletavajo, to ne moreš verjet. Odkrivam do sedaj še nepoznane hormone.

Kmalu začnem delat (vsaj vse tako kaže)! Še slab teden in življenje se bo obrnilo "da cosi a cosi", kot bi rekli naši zahodni sosedje. Za 180°, kot bi rekli Slovenci in za 360°, kot bi rekel Sebastjan Cimerotič, eden boljših strelcev slovenske nogometne reprezentance v njeni zgodovini.

In jaz kao miselno počivam. Vedno sem šel nad nevsakdanje izzive rad "na svežino" in pri spremembi (šoku), ki sledi, bo tudi tako. Ampak bojim se, da me bo še pred novim letom na nek način pobralo. Da bom kmalu le stežka zdržal vsakodnevno vstajanje okoli šestih in da bo zadeva precej naporna.
 Da mi bo opazovanje študentskega življenja v moji okolici slabo delo in da me bo klic prijatelja "če greva na sok" spravil v precej manj dobro voljo, kot bi me sicer. Tolažba, da nimam več izpitov, je bolj za lase privlečena.Osem ur v službi in dodatno delo doma me bosta slej ko prej vrgla na posteljo in bomo videli, koliko energije mi bo za sok sploh še ostalo. Dobro, ljudje smo si različni, eni zmorejo več, drugi zmorejo manj. Še največja tolažba mi je, da bom v Ljubljani (sprva) živel sam. Da se mi torej ne bo potrebno prilagajati in da ko bom želel imeti mir in počitek, si ga bom lahko mirne volje privoščil. To bo sprva najbrž velik +. Kasneje ne vem:) Več bom znal povedati kasneje. Vsak začetek je težek in poseben. Bo pa vsekakor tudi pestro, zanimivo, novo in zakaj bi se pritoževal, če sem se konec koncev za to tudi resno potegoval.

Glede na situacijo resno razmišljam tudi o tem, da bi šel blog pisat na drugi naslov in bi postal anonimni blogger, brez nobenih obvez do svojih maloštevilnih oboževalcev. Nekako čutim, da postajam resnejši od mojega običajnega pisanja in da bo zadevo potrebno spremeniti. Morda celo tako radikalno, da bom naslov www.gomi-9.blogspot.com zapustil. Verjamem, da se bom odločil do konca letošnjega leta. Do takrat nas loči še nekaj objav in obljubim vam, da vam bom povedal marsikaj zanimivega o začetkih mojega novega življenjskega poglavja.


Lp, Gomi


Ni komentarjev: