26 april, 2008

Ne prenesem okupatorjev

Ker delajo samo sranje in so vir onesnaževanja.

Ker nam kradejo (okupirajo) najboljše place za žur.

Ker po obeh omenjenih točkah ne počistijo za sabo, saj jih boli đoko za
naše mesto in za slovensko morje in gredo domov, ker so itak že vse
flaške zmetali v morje.

Ker mi delajo gužvo na cestah!
Ja, javnih, ampak vseeno! Že tako mamo probleme ker se na obalnih
trasah vse gradi s črnogorsko hitrostjo! To je bil pravzaprav povod, da
napišem ta blog...včeraj(petek) sem vozil iz Ljubljane v Izolo dokaj
hitro, zato ker sem pač moral zaradi dermatologa, ki me je čakal v
domačem mestu. Bil sem na tesnem s časom, pridem v Koper... v Kopru pa vse stojiiiii. Stalo je bolj, kot če se nič ne bi premikalo...
Katastrofa. In kaj ugotovim ob pogledu na tablice? MB, LJ, NM, KR, KP.
Približno v takem vrstnem redu (no, KP morda res nekje vmes). Pa kaj si
ti nor?! Prokleti okupatorji, sej smo bili komaj 25. aprila, pa še grdo
vreme je bilo! Pa ko bi vsaj bila konica? Ura je bila 13.00, očitno so
vsi šibali na kosiu v kakšn dobr gostiwnu zgleda! Na lignje in deci
malvAzije(z naglasom na A). J**ala vas občina! Ja ni kaj, bo že držal
rek skupine iz obale - Tri bote: "Ljubljančani, po malem meli bojo
vse!" In to je tri bote res!

LP, Gomi

Op.a.: Vsi, ki ne živite v obalnih mestih mi prosim ne zamerite. Tudi vam iskrene čestitke ob 27.aprilu - dnevu upora proti okupatorju.

8 komentarjev:

Unknown pravi ...

lepo da mi s CE registracijo ne spadamo pod okupatorje:P

Gomi pravi ...

ne, vaših registracij res ni bilo neki opaziti. Pa nasploh jih res ni dosti tukaj...

Anonimni pravi ...

Kaj pa študenti, k vsako nedeljo oz. pon. okupirate lj. V vsakem avtu sta mogoče dva študenta in pol parkirate in zasedete vse možne place, tisti k pa hodijo vsak dan v službo pa morajo plačevat parkirnino in garažne hiše???

Gomi pravi ...

1. Študenti Ljubljani prinašamo predvsem zaslužek, gor v bistvu živimo, ker na Primorskem ni fakultet, Ljubljana je center Slovenije in jo spreminjajo tudi za študente, kot na obali gradijo hotele za turiste. Ti pa na obalo prinašajo sranje in gnečo, hodijo uživat in ne delat. Mogoče niso sami krivi ampak vseeno. Anonimni, opaziš razliko?

2. V Ljubljani problemov s parkingom nikoli nisem imel, na obvoznicah je pa gužva samo ob prometnih nesrečah, kot v centru ob konicah...

3. Ne poznam študentov, ki se na faks vozijo z avtom, v Ljubljano pa se jih skoraj polovica vozi z avtobusom in vlakom.

Anonimni pravi ...

Vidi se da nisi Ljubljančan in da imaš do faksa 10 minut, ker si si logično najdu blizu faksa stanovanje. Če ne veš kako je, kakšno jutro prižgi radio in poslušaj prometne novice in boš slišu kakšne gužve so in da se nekateri ljubljančani vozijo tudi po 1,5h v lj. To ni redkost- zakaj, ker vsi okupirajo lj (tukaj ne napadam samo študentov, ampak tud tiste k se vozijo v službo). Tud vi nam takorekoč prinašate nesnago itd. Mi pa vas tud zalagamo z denarjem in se posledično bolj razvijate- gradijo hotele itd ( kokr si rekel) in različne zabavne lokacije.
Ja res ste bogi k okupiramo vašo preljubo primorsko, lj pa je vsak dan okupirana... Sj je logično, ker je pač Slo. tako centralizirana, ampak zdej se pa neki jezit kok je bla gužva na poti na primorsko itd, pa je tud brezveze, ker se očitno ne zavedate kako je vsak dan v lj.
Da se 1,5h voziš v center, je popoln absurd- vstati morš vsaj 2h prej in praktično bi se lahko pelal vsak dan iz nove gorice v lj, pa bi v istem času prišel v lj, kot pa tisti k grejo z mestnim busom v center.
Ja žal je tako, da imajo skoraj vsi službo v lj in vsi rinejo in rinejo, v vsakem avtomobilu pa je ena oseba.
Da ne poznaš nobenga k bi se na faks vozil z avtom- očitno se družiš samo s tistimi k so v domovih in stanovanjih in k prihajajo na faks s kolesi. Blagor se vam. Da pa enkrat na teden padeš v gužvo pa ni nobena katastrofa.

Res ti priporočam (čeprav vem, da tega ne boš storil) da greš kakšno jutro mal ven iz lj in se vrači proti centru tam nekje 6.45 pa boš vidu kaj je gužva. Lokacije k ti priporočam pa so: gorenjska avtocesta-lj, škofljca-lj, brezovica-lj, litija-lj, in še bi lahko naštevala.
;)
pa lepo se gužvi, tako kot se mi vsak dan.

Gomi pravi ...

Do faksa nimam 10 minut, ampak 20 minut z avtobusom in torej stanovanja nimam blizu faksa, kot je tebi logično, draga(zdaj to že vem) anonimna. In če se v Lj želiš izogniti gneči greš na avtobus, ki ima svoj pas in to je vsa umetnost. Od 6.00-15.00 ni v Lj glede gužve nikakršnih problemov. Ljubljančani se vozijo 1,5 h v lj?? Kako pa to zgleda? Potem že niso Ljubljančani. Razen če je Litija, Škofljica, Brezovica itd vse Ljubljana.
Ne razumem kaj želiš povedat s tem, da vsi okupirajo Lj. Še enkrat naj ti povem da ne napadam okupatorjev, češ da so oni krivi, vsak živi svoje življenje, ki si ga želi narediti čimboljšega. Govorim o razmerah na cestah. In ja, v sami Ljubljani večjih težav ne vidim, vidim pa da se pri izvozu za Brezovico kolona začne že krepko na odstavnem pasu...in ja, bogi Brezovčani. Vlak do Brezovice stane 1 euro, vožnja pa manj kot z avtom v teh primerih.
Seveda vam prinašamo nesnago. Treba se je polulat in pokakat.
Meni osebno ta vaš denar, ki ga prinesete v Izolo ne pomeni nič, zelo malo ga je, vsaj s strani mladih. Ti okupirajo kampe in več al manj ne vedo kam se dat.
Naša preljuba primorska, to si lepo povedala, Ljubljana pa je okupirana, ponavljam zato ker je temu tudi namenjena, na kar si s centralizacijo tudi sama namignila. Ja res ste bogi k okupiramo vašo preljubo primorsko, lj pa je vsak dan okupirana... Sj je logično, ker je pač Slo. tako centralizirana, ampak zdej se pa neki jezit kok je bla gužva na poti na primorsko itd, pa je tud brezveze, ker se očitno ne zavedate kako je vsak dan v lj.

Ja ok, en po eden v avtih rinejo in rinejo v službo - ponavljam, da to niso študenti, ponavljam da vozita vlak in avtobus. Da ne govorim o privatnih parkiriščih in dovolilnicah, katerih mogoče res nima vsak ampak vseeno.
DEJ POGLEJ SI REGISTRACIJE, KDO SE KAM VOZI....;)

"Da ne poznaš nobenga k bi se na faks vozil z avtom- očitno se družiš samo s tistimi k so v domovih in stanovanjih in k prihajajo na faks s kolesi."
Seveda ni nobena katastrofa, če padem enkrat na teden v gužvo. Sem bolj občutljiv glede tega.

Vem kako je med Škofjo Loko in Ljubljano ja...katastrofa. Ni kaj, spet predlagam vlak;) Prašaj Gartnerja.

Lepo se gužvijam.

Anonimni pravi ...

Da imajo avtobusi svoj pas :lol:
Ja imajo ga- V CENTRU :D

Ja prebivalci litije (in tisti kraji kateri so bili našteti) res niso ljubljančani, samo na tej relaciji se zabaše in nato potem nastradajo tud mestni busi, ki NIMAJO svojega pasu.

Jaz SE vozim s busom in JE gužva in SE kdaj vozim tud js 1,5h!!! In ja, js sm iz lj.
In ne, nimamo vlaka blizu.

Moj komentar na letenje cvenka v primorsko blagajno na račun turistov se nanaša, predvsem na tvoj stavek: "Študenti Ljubljani prinašamo predvsem zaslužek, gor v bistvu živimo, ker na Primorskem ni fakultet, Ljubljana je center Slovenije in jo spreminjajo tudi za študente, kot na obali gradijo hotele za turiste."
in še en stavek: "Meni osebno ta vaš denar, ki ga prinesete v Izolo ne pomeni nič, zelo malo ga je, vsaj s strani mladih."
Tako kot tebi to ne pomeni, tudi meni, verjemi, čisto nič ne pomeni- ker praktično kakšnega napredka na vaš račun ne vidim.

Drugače pa glede na to da ne poznaš realnih razmer na cestah (sploh glede na stavek da imajo busi svoj pas- tukaj se še enkrat prešerno smejim, hvala ;)) Je brezveze debatirat.

Aja, nobenega Gartnerja ne poznam!

Drugače pa je bil moj namen le informirat nekoga, ki ne ve, da je lj vsak dan okupirana (naenkrat mi je še všeč postala ta beseda), različne izletniške točke pa ob vikendih in počitnicah.

Peace!

Gomi pravi ...

Ti ne razumeš kaj hočem jaz povedat...
:

Ja dobro, tam kjer nimajo svojega pasu ga ob konicah naj***jo.

In ne, nimamo vlaka blizu.
Kam se voziš 1,5 ure iz Lj prosim?:) Iz kje in kam se voziš? Iz lj v lj lahko rabiš nič minut. Nikakor ne 1,5 ur. :)
Jaz se iz Bežigrada preko centra do izvoza za avtocesto na Dolgem mostu ponoči vozim 10 minut, ob normalni uri vozim med 20 in 25 minut, nikakor pa ne 1,5 ure. Iz Viča do Škofje Loke ob 16.30.? Ja v tem primeru pa verjetno rabiš 1,5 ure. Z vlakom? Pol ure. Aja, zaradi koga ti stojiš? Zaradi študentov? :))))

Seveda ne vidiš napredka "gospodarstva" na naš račun, ampak ko boš koga iz kakšne stroke potrebovala boš razumela zakaj študenti hodimo v Ljubljano.

Ne, na cesti Litija-Ljubljana pa res ne poznam razmer, na Ljubljanskih pa jih, na tvojo žalost. Če ne veš kje je Ljubljana si poglej na zemljevid.
Kar smej se.;)

"Aja, nobenega Gartnerja ne poznam!"
Ne veš kaj zamujaš.
Zdaj si ga užalila mimogrede.

Ne vem da je Ljubljana okupirana? Kako ne vem? Kako ne bi vedel? :) Seveda vem, ampak Ljubljano okupirajo predvsem Ljudje iz Ljubljane in okolice, obalo pa predvsem ljudje iz Ljubljane iz okolice. OOOO Mater, kakšen dober stavek :) Resnica včasih smrdi, ja.

Različne izletniške točke? Vedno več je vikendašev, ne pa izletnikov. In beseda okupator: ne vem če ti je znana, ampak to so ljudje, ki zasedajo (okupiranje=osvajanje in naselitev tujega ozemlja). To nikakor ni Izlet. A če grem jaz enkrat na Bled (ki je Izletniška točka), potem sem že okupator? Nisem. Kakšne izletniške točke pa so na obali? Sonce, morje, ribe...Gremo delat sranje!

Peace!