23 april, 2010

Farmacevtsko Brucovanje 2010

Naslov je pravi.
Zaradi tega, ker je bilo naše. Ker je bilo brucovanje. In ker je bilo letos.

Objavo sem dolžan napisati danes, ko so spomini še sveži. To dolgujem v prvi vrsti sebi, ker se danes še največ spomnim, mogoče celo več kot včeraj, ko je bil značilni day after, ko cel dan nisem vedel točno koliko je ura in koliko sem zaspan. In ko sem še zbiral spomine. Ker toliko se mi še nikoli ni zgodilo/dogajalo. Popolna Mobilizacija. Tudi ostali so bili pridni, zato gredo velike zasluge tudi in predvsem njim, "šeficam Deji, Niki in Mateji", nasmejani Tini, marljivim Ani in Tatjani, vestni Urški, reklamirajoči Nadji, zajeban(tsk)i Brigiti, dobrovoljni Andreji, podpornemu stebru Mihi, "ni problema" Jaki in Maruši, "men je house zakon" Dejanu, "če kej rabite samo rečte" Andražu, "bom jaz" Nežki in Ani...in konec koncev tudi "nimam pojma kdo bo glasbeni gost" Nataši in Markotu. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste nas kakorkoli pri tem spodbujali.

Da sem bil med glavnimi organizatorji takega dogodka mi ni predstavljalo posebno velikega bremena, vsaj zdelo se mi je tako. In kljub temu, da sem bil prepričan, da bo to nepozabna fešta, sem bil na dan dogodka precej pod stresom. Imel sem namreč določene zaposlitve, ki so zahtevale precejšnjo mero resnosti in zbranosti in sam sem, tako kot vsi ostali, stvar vzel precej profesionalno, oziroma vsaj delal sem se, da imam zadevo pod kontrolo.

Glavna zadeva je bilo skriti skritega gosta do tik pred nastopom. A se je zadeva eno uro pred tem ponesrečila. Naša ALYA je namreč prišla z avtom, ki je bil cel popisan z njenim imenom, prav tako tablica in ko so to zagledale dve skupini, ki sta se takrat ogrevale pred Ultro, mi je vse malce padlo dol. Nemudoma sem rekel da je krinka in da gre za eno drugo pevko (v naslednjih minutah sem nemudoma aktiviral nekaj ljudi, ki so okoli kričali Helena Blagne). Vljudno sem se predstavil celi ekipi in jo pospremil do njihovega prostora, kjer jih je čakal narezek in košara sadja. Potem sem jim prinesel še pijačo (vodo, red bull), in videl da je Alya prva navalila na grozdje. Good girl :)

Zadeva je kasneje potekala normalno. Kar pomeni, da sem prejemal razne telefonske klice, šel ene dvakrat na vhod pregledovat situacijo, medtem pa bi se že moral pričeti srčkov ples. Bruci in brucke so malo slabo sodelovali tukaj (zdi se mi tudi, da nekateri akterji že niso vedeli več dobro zase, ampak pustimo to, tudi to da svoj čar brucovanju :) ).

Med 23.00 - 24.00 sem tako storil naslednje:
- podkupil varnostnike s čingumi
- častil profesorski legendi garderobo (hvala Katja za euro, za to sem ga rabil! Dobiš nazaj :P)
- spil en brucomor (0,5 dl koktejla, t.i. Bosna mixa, več na: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=89196994342&ref=ts)
- šel na vhod pomagat na telefonu obupani kolegici, ki ob mojemu prihodu (tekel sem, ker se je slišalo kot da je nekaj hudega) ni več rabila pomoči (jao Lea!)
- zrušil predstavnico Salusa, ki je prodajala reklamne pastile, a še dobro da sem jo prej zašarmiral, tako da varnostnik ob njej (ne vem ali je bil tam slučajno?) ni pretirano hudo ukrepal
- plačal nekaj pijač ozvočevalcem (ne na moj račun, vse plača društvo :P)
- mimo gužve brucev in ostalih, ki je čakala garderobo, prepeljal ostalih cca. 10 kolegic, ki so to dejanje navdušeno pozdravile
- šel dvakrat do Alye vprašati če je vse OK
- šel na oder in posredoval pri zbiranju vseh akterjev srčkovega plesa, ki so potem celo malo boljše razumeli, kje je fora
- spil še dva Heinekena (ker je bil happy hour, plačam eno dobim dve...sicer bi sigurno samo eno!)
- hecal dekana, kako to, da je že izpadel iz srčkovega plesa
- šel do Alye in počakal, da jo kolegice najavijo

Po nekaj pesmih je namreč sledil kviz za glasbenega gosta in vrli bruci so z nekaj taktičnimi vprašanji hitro ugotovili za koga gre.
Alyo sva s kolegom pod roko (z osebnim varnostnikom pred nama)pospremila na oder in takrat sem bil res ponosen nase. Prvo izjemno zadoščenje večera torej!
Alya je rasturala in vsi so mi čestitali za izbor (pa jaz sem najprej predlagal Nino Pušlar, kaj vam ni jasno?! :) ). Skratka bilo je odlično in po pol ure sem spet delal prostor, da se je Alya odpravila nazaj. DJ Perše je vrtel dobro muziko in vsi smo se imeli super. Jaz sem glavno nalogo večera opravil (ne ravno z odliko, a to sem najbolj opazil jaz in moje kritično oko) in od takrat naprej ne vem točno kako so si sledili dogodki. Vse skupaj je bil en velik, ampak zelo organiziran jumbus in vsaka čast kolegicam, ki so brucovanje uspešno peljale proti koncu. Pa ne mislite, da sem kaj preveč popil. Nisem, enostavno sem užival v našem delu in spremljal zadovoljne obraze. Alya je po pol urah igric prišla nazaj (spet sem delal prostor:P) in zapela še nekaj odličnih izvedb njenih in tujih pesmi. Lahko rečem, da smo se odlično odločili.

Po Alyi sva pa na oder prišla Nika in Rok. Kviz za bruce - LBM in Letalci, ena skupina bolj zagreta kot druga. Oboji so vedli, da kava na avtomatu faksa stane 25 centov in da je viagra modre barve. Malce slabše jim je šlo pri uganjevanju pijač, ki so bile v brucomoru, le ena skupina pa je vedla, da je naš Samo največji simpatizer farmažurk in da se etanol v terapevtske namene uporablja pri zastrupitvah z metanolom. To so bili letalci, ki so domov odnesli prvo nagrado, drugo pa LBM-jevci. V tak razplet sploh nisem dvomil (Laboratorijska BioMedicina je druga smer na fakulteti za farmacijo).:P Drugo navdušenje večera!
Sledila je še zaprisega pri kateri so bruci odlično sodelovali (tretje navdušenje večera) in prisegli, da bodo pridni, vzorni in da bodo nasploh rasturali! Sledila je še javna zahvala Dj-ju, ki je prostovoljno na vseh naših žurkah in zaupanje več kot upravičuje (četrto navdušenje večera). Bravo še iz strani bloga;)
Uradni del se je tako uspešno končal in kasneje sem se samo še prepustil toku dogajanja
- ko sem nagovoril asistenta me je vprašal, kdo sem in da se opravičuje ker se me ne spomni in zaradi tega, ker polovico vaj govori samo neumnosti, da pa se tega vsaj zaveda itd itd itd itd itd, jaz pa samo jajaja :)
- dekana sem masiral, medtem ko je plesal (peto navdušenje večera)
- moral bi bit eno uro na srečolovu, a sem se temu odpovedal, ker ne vem če bi mi sploh uspelo kaj prodat
-šel sem v prostor od Alje s kolego Fridlom, kjer sva jedla, kar je ostalo od narezka
- v prostor je čez par minut prišel še lastnik in zapizdil kaj delava tam, a sva se hitro zmenila in nas je pustil... (šesto navdušenje večera)
- šel sem k DJju in spuščal efekte iz ust
- na mikrofon čestital asistentu Mihi, ki je na srečolovu dobil 1 teden Krfa!
- kolegice od Gartnerja so me hotele spoznat, ampak ne vem točno zakaj
- eni moji sošolki sem se predstavil že osmič, ker je nikoli ne spoznam ;)

V glavnem petarda!


Tisti najbolj zagreti (+organizatorji seveda) smo zaključili ob petih, ko so nas prosili, da gremo ven. Zunaj smo še malce prepevali Jugo nostalgijo, nakar je napočil čas, da gremo vsak po svoje.
Brucovanje se je tako uspešno končalo, večina je bila navdušenih in strinjali so se, da takšne farmažurke že dolgo ni bilo in vprašanje je, kdaj bo naslednja.
Osebno ne bom razočaran, ko nas bo kdo presegel, upam celo, da bo to čimprej. Tako se bom lahko še enkrat udeležil česa takega, in takrat bom morda še bolj užival, pa čeprav na koncu ne bo takega zadoščenja. Biti brez nalog na taki fešti tudi ne more biti slabo.

Bravo mi!

LP, Gomi

P.S.
Slike (in če sem še kaj pozabil me spomnite) v kratkem!

2 komentarja:

Ana pravi ...

Uau Gomi, vidim, da si imel veliko dela in to super izpeljal!

Gomi pravi ...

Ma vsi skupaj smo naredil svoje :)
V slogi je moč...