19 oktober, 2011

RD ISTRABENZ PLINI IZOLA:rk cimos koper 28:27 (10:13)

Kaj naj rečem? V zelo bližnji preteklosti (manj kot pol leta nazaj) sem pisal o magični uvrstitvi svojega matičnega kluba v 1.ligo. Za ekipo, ki igra praktično "za sendvič" je bil to zelo velik uspeh. Pravzaprav izjemen in tistim redkim skeptikom, ki niso verjeli v nas, se jih je letos pridružilo še toliko več. Ki so rekli, da bomo zagotovo izpadli nazaj tam od kjer smo prišli. No...nikoli se ne ve. Prvenstvo je še (pre)dolgo in napovedovati take stvari je zdaj iz vsakega vidika še prehitro. Tudi kvote na stavnicah si niso čisto jasne kako in kaj. Sicer pa so bile za našo tekmo 7,9 : 4 : 1,2.

Tako lahko približno razumete, kakšno presenečenje se je zgodilo. Novinci v ligi s(m)o premagali aktualne državne prvake. V prepolni izolski dvorani. Slavje je bilo zelo lepo, a priznamo, da na kaj takega nismo bili pripravljeni. Soigralci, ki so se borili na parketu so si sicer obetali nemirno nedeljo, a so računali na to, da bodo ponedeljek pričakali v posteljah brez pretiranih vprašanj, zakaj so ostali brez obeh točk. Ker so igrali proti ekipi, ki je 3 dni pred tem dosegla zmago v ligi prvakov. Tekmovanje, ki ga Izola pozna samo iz televizije. Za katerega sploh nima primerne dvorane. Niti financ, da bi se vanj lahko po potrebi prijavila, kaj šele, da bi v njem lahko nastopala.

Izola je zmagala in šokirala slovenski rokometni svet. Koprčanom pa ni veliko jasno in mesto je kar nekam bolj žalostno, kot v tednih prej. Jaz pa hodim okoli ko veliki, in upam da bom kje zagledal koga poznanega od tam. Za zdaj neuspešno.

Več o tekmi med drugim na: http://www.rdizola.si/index.php?page=news&item=3&id=129http://www.rdizola.si/index.php?page=news&item=3&id=129

Zadnja minuta vse pove. V glavnem: še enkrat se je pokazalo, kje je rokomet doma. V Izoli prav gotovo. Lako je biti svetac kad ti je Bog otac. Res je. Ali....




Lp, Gomi#9

Ni komentarjev: