13 maj, 2012

Konec uspešnega desetletnega cikla v AC Milanu

Kaj naj rečem?

Od dresa mojega priljubljenega kluba AC Milana so se danes z zmago proti Novari poslovile 4 legende in dva vidna člana AC Milana zadnjih let:



Filippo "Pippo" Inzaghi #9 - eden boljših napadalcev v tega tisočletja in drugi strelec evropskih pokalov vseh časov (70 golov). V karieri je zabil preko 300 golov in za Milan igral od leta 2001 na 203 tekmah (74 golov, dva v finalu lige prvakov 2007). Za italijansko reprezentanco je odigral 57 tekem in v njih zabil 25 golov.

Alessandro Nesta #13: steber Milanove obrambe in eden najboljših centralnih branilcev vseh časov. Za Milan je od leta 2002 odigral 223 tekem, sedemkrat se je vpisal med strelce, med drugim tudi na finalu klubskega svetovnega prvenstva na Japonskem, ko je Milan osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka. Za Italijansko reprezentanco je nastopil na 78 tekmah.

Genaro "Rino" Gattuso #8: Za Milan je prvič nastopil že leta 1999 in do danes zbral 333 nastopov. Zabil je sicer samo devetkrat, a so ob defenzivnemu branilcu nasprotni igralci le stežka prihajali mimo. Rino je bil 10 let tudi stalni član Italijanske reprezentance. Za njo je zbral 73 nastopov.

Clarence "Profesor" (Clyde) Seedorf #10: Milanov "playmaker" je v Milan iz mestnega tekmeca Interja prestopil leta 2002. Sprva je igral na poziciji klasičnega vezista, po odhodu Ruia Coste in kasneje Kakaja pa velikokrat za obema napadalcema. Seedorf je na 297 tekmah pri Milanu zabil 47 zadetkov. V 87 tekmah za Nizozemsko reprezentanco je mrežo zatresel enajstkrat. Clarence Seedorf je edini nogometaš, ki je do sedaj osvojil ligo prvakov v treh različnih klubih.

Vsi štirje so z AC Milanom osvojili dva naslova evropskih prvakov, dva evropska superpokala, dva naslova italijanskih prvakov, en italijanski pokal, dva italijanska superpokala in en naslov svetovnega klubskega prvaka. Vsi trije so z italijansko reprezentanco osvojili naslov svetovnega prvaka leta 2006 v Berlinu.


Gianluca Zambrotta: Iitalijanski bočni igralec je v Milan prišel iz Barcelone. Ne glede na njegovo starost, je zame še vedno najboljši bočni igralec po odhodu Brazilcev Cafuja in Serginha. Zambrotta je zabil tudi nekaj pomembnih golov, 2 za Milan od leta 2008, med leti 1999 in 2012 pa je z dvema prispeval tudi k dobrim rezultatom Italijanske reprezentance, vključno z naslovom Svetovnega prvaka leta 2006.

Mark Van Bommel #4: Odlično je zapolnil vrzel, nastalo ob odhodu Andree Pirla. General, kot mu tudi pravijo, je s svojim odnosom do klubskega dresa prevzel marsikaterega navijača in samo upamo lahko, da se nam po njem v prihodnji sezoni ne bo kolcalo.

Nekaj filmčkov za spomin!







Hvala fantje!

Milaništa Gomi

Ni komentarjev: