19 junij, 2010

Kaj nas pelje v osmino finala?

Slovenska nogometna reprezentanca rastura. Rasturala je že v kvalifikacijah, ko je presegla moja pričakovanja, kar pa se te dni dogaja v Južnoafriški republiki, presega meje normale. S tem ne mislim, da presegajo sami sebe. Sebi (in ostalim) "le" vnovič dokazujejo, da so sposobni velikih stvari in kljub temu, da še vedno obstaja velika možnost, da ne gredo v osmino finala, je veliko vprašanje, kdaj bo Slovenija spet dosegla 4 točke na svetovnem prvenstvu. Že zdaj gre za izjemen uspeh, na katerega dvomiljonski narod enostavno MORA biti PONOSEN. Sam bi si sicer želel, da bo naslednje svetovno prvenstvo vsaj tako uspešno, kot bo letošnje, bojim pa se, da tako uspešno ne bo nikoli več. In mislim, da sta obe možnosti povsem odprti, optimizem pa v takih primerih velja imeti, a skrivati. Euforija je v v primeru uspeha tako večja, razočaranje pa v primeru neuspeha manjše.

Slovenci so do sedaj odigrali dve tekmi, ki sta se razlikovali v mnogih stvareh, prikazali pa so od osnovnošolskih napak do potez za sladokusce. Nekako tako, kot večiuna reprezentanc, ki jih spremljamo na črni celini. S tem, da se naša od ostalih razlikuje po eni veliki stvari: V prvih štirih skupinah smo zaenkrat, ne glede na razpored tekem, EDINA evropska reprezentanca S ŠTIRIMI točkami in očitno je visoko petindvajseto mesto na Fifini lestvici zasluženo. Če bi bilo še kakšno višje pa tudi najbrž ne bi bilo nič sporno in narobe.
Glede na povedano in glede na to, da bloga ne skrivam, ne mislim poudarjati svojih pričakovanj. Imam svoje ideje v zvezi s tem, kaj bi se moralo in kaj se bo zgodilo, a je usnje (ki, kot je rekla blogerka na siolu, že dolgo ni več usnjeno) pri nogometu okroglo in zato se pustim v pozitivno ali negativno presenetiti. Karkoli se bo zgodilo, se bo, naši fantje so pokazali, da zmorejo, zdaj pa naj dodajo še ... še tisto nekaj.

In kaj je to nekaj, kar nas pelje v osmino finala?
Račun je dokaj enostaven, ima pa zelo dosti možnih rešitev. Zase in za vas sem se jaz malce poigral in ne, nisem Milan Tarot!

1. Trenutna lestvica skupine C je sledeča:

Group C P W D L F A GD Pts
1. Slovenia 2 1 1 0 3 2 1 4
2. United States 2 0 2 0 3 3 0 2
3. England 2 0 2 0 1 1 0 2
4. Algeria 2 0 1 1 0 1 -1 1

Kot vidite smo trenutno v najboljšem položaju, ne samo zaradi točk, temveč tudi zaradi gol razlike, ki je v primeru enakega števila točk med ekipama/i prvi kriterij pri določanju potnikov v osmino finala. V primeru, da je tudi gol razlika enaka, pa se gleda, kdo je dosegel več zadetkov, šele nato pa se gleda medsebojna tekma.

Slovenija gre v osmino finala če:

1. Slovenija v zadnji tekmi proti Angliji: zmaga ali izenači.
Če Slovenija tekmo izgubi, potem se zadeva precej zakomplicira. V tem primeru jo Anglija prehiti in zagotovo potuje v osmino finala kot prvi potnik.

2. Če Alžirija in ZDA igrata izenačeno
Ne glede na razplet naše tekme, potujemo v osmino finala, saj bi imeli več točk od ZDA in Alžirije.

3. Če Alžirija premaga ZDA za maksimalno en gol (in doseže manj kot 4 zadetke), Slovenci pa izgubimo za maksimalno en gol. V tem primeru bi bili drugi in bi napredovali skupaj z Angleži, zaradi boljše medsebojne tekme z Alžirci (oboji 4 točke, oboji gol razlika 0, Slovenci več doseženih zadetkov oz boljša medsebojna tekma z Alžirci).

Torej, osmina finala bo brez Slovenije:
Če Alžirci premagajo ZDA z več kot enim golom razlike in mi izgubimo z Angleži.
Če Alžirci premagajo ZDA in mi izgubimo z Angleži za več kot en gol razlike.
Če ZDA premagajo Alžirijo in mi igubimo tekmo z Angleži.



Mislite, da nam bo uspelo?

Lp, Gomi

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

SEVEDA!

mici pravi ...

Pa menda!