13 julij, 2007

Nekdanji gimnazijski borci, v borbi skupaj in med seboj.

Tako je, prav ste prebrali. Odvil se je "že" 5., po svoje že malo tradicionalni GP.
V postavitvi 6-0 + jaz, ki pa nisem bil golman. Prvi je prišel Dalmatino Medak, kot vedno se fant drži ure. Hvala bogu da je prinesel PC in predvsem zvočnike, sicer ne vem kako bi zmogli. Sledili so štirje Koprčani (....... Dolenc, Krivičič, Godec, Ostojič), ki so sicer zamudili eno uro. Čakali smo le še mojega lokalnega kolega Kršula, ki se je ustavil nekje v koprski gneči, še sam ne ve kje točno.
Počelo je. Pred težko pričakovanim bankucom (Skupni inkasso dobrih 11 €) so dobili prednost čevapčiči, kotleti (roba varia...) in predvsem pivske klobase (Syeno ;) ). Naj še enkrat poudarim, da so bile pivske, ker moja tamala ima sigurno pomisleke. Ko smo se najedli smo odigrali 4 ure težke igre, v kateri smo jokali od sreče in žalosti, a se je na koncu vse obrnilo, torej kdor je na začetku bil v zgubi, je na koncu še dobil nekaj denarja (beri Gomi, Gallo, Syeno).
Okoli 3.30 zjutraj je sledila malica, ni bilo druge kot odpret nov paket ogrske in iti po kruh od Gomezeljev v zgornje nadstropje. Sledili sta dve uri težkih debat, odprtih vprašanj, demokratičnih povezovanj, neskončnih ugibanj, neumnih razlag, pametnih odkritij in še bi lahko našteval.
Tukaj je npr.pogovor o pivu (za vino itak nimamo, ajde Medak ti si izjema...). Govorilo se je o njegovi kvaliteti, ceni, sestavinah, vsebinskih dodatkih, ipd... . To ni nikakršno kreganje, to je za nas normalen pogovor. Kdo je sprovociral debato pa lahko sami vidite.



Zaključili smo nekaj minut pred 6.00., ker ob šestih je kantina zaprla svoja vrata:P. Zanimivo je bilo.

p.s. Dolenc gre na Gardo surfat, Medak pa v neznano za cela dva mesca, tako da punce - v prihodnje me ne kontaktirat v zvezi z njima.

p.s.2. Javljam se iz Ljubljane,zdaj pa grem naprej na Festival Pivo&cvetje...bomo vidli česa so sposobni ti Štajerci.

LP

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Super opis, samo zakaj si zrezal konec filma ko si falu kjera je union in kjera laško???

















sala mala :>

Gomi pravi ...

Ne stoj se delat budalo in ne stoj mi delat lažne sramote.
Prvo kot prvo nisem falil ampak sem uganil, drugo kot drugo nisem nič rezal ker se je v tistem trenutku original filmček koncal.

Škodi bit pameten, če nimaš pogojev za to. ;)

in ce je sala mala poudari ti malo bolj, ne pa da sm komaj zdej vidu:))! :)