13 oktober, 2008

Salve Roma!

Tukaj mi en kolega teži, razumeš....
ma daki en....prav več kolegov mi uno....razumeš....težijo mi razumeš...uno totalno... da napišem blog!
A kot da si jajca praskam, razumeš, medtem ko se oni bašejo z žlikrofi in gibanicami...!!!!??? Razumeš ne?!

No ja, pa začnimo.
En lep pozdrav vsem skupaj, ja res je, dolgo se že nismo slišali.


Po tehtnem premisleku lahko zatrdim, da je danes 13.10.2008, neponovljiv dan, če ne drugega zaradi datuma.
Včeraj sem prišel v Rim z vlakom-prvič, a ne zadnjič. Vožnja z vlakom ni najbolj prijetna, a vam povem - 6 ur in 13 minut z vlakom, ki vozi v odsekih več kot 150 km/h in prehiteva mercedese ob bližnji avtocesti, mini precej hitreje kot 2 uri in pol s slovenskimi polži na tirnicah. Vožnja je v določenih ovinkih spominjala na gardaland, vlak se je dejansko nagnil za več kot 5 stopinj in lepo je, da ti vsaj nekaj adrenalina ponudijo za ta denar. Karta Trst-Rim stane 59 €.
Po prihodu (16.03.), se je takoj začelo iskanje
- 1. - dnevnega abonamenta za bus, metro.... niso ga imeli (suuuper)
- 2. - "mobi" kartica - niso jih imeli (waaaaa).

Ker sem imel 3 potovalke (Skupaj 50 kg), sem se odločil malo posedeti v senčki in razmisliti kako naprej. Senčko sem našel v restavraciji, kjer kuhajo vse (Tako je pisalo na šipi). Turistični menu (solata, pašta, kos mesa in liter vode), ob 17.00. preveritev delovanja wirelessa (ni delal-waaaa, suuuuper) in odhod v neznano. To neznano sem pravzaprav približno vedel kam moram iti iskat, a vseeno nisem našel. V Rimu nič ne najdeš ko rabiš. Dopuščam možnost da ne znam iskat, a sem se v tem očitno zelo poslabšal. Hodil sem in hodil (predstavljajte si me, z dvema potovalkama na ramenih in kovček za sabo, ki se mi je zaradi izgube ravnotežja prevrnil ob vsakem drugem prehodu za pešce...). Iskanega neznanega nisem našel. Sem pa našel ta čas karto za bus in mobi kartico... Aja, nisem niti povedal kaj sem iskal...to je bil hostel!!! Ja pa jaaaa!
No, potem sem nekako preko domačih izvedel ulico v katerem je "hostel", poklical taxi, dal 10 eurov za slaba dva kilometra in našel tipa, ki zares oddaja sobe! Ni bil hostel toda... to pa je bilo suuper!:)

Me tip pelje v sobo, tam neta mi blo,
sem vidu zadevo, mi blo je slabo...
Sem reku "gospod, čuj, maš ti še kej?",
je reku "pa veš da, sam dnar mi ti dej!"
In tako me je peljal dve ulici stran v nek drug apartma, v neko drugo sobo, ki je 5 evrov dražja od prvotne, tako da sem danes lahko priklopljen na kabel. Brez podpisa smo podpisali in do petka zjutraj naj bi bil tukaj:)
Aja če želite google maps ...Viale Magna Grecia 106, Roma.

Danes zjutraj sem vstal ob 7.45. in odšel proti fakulteti. Tam sem dobil informacijo po katero sem prišel - kdaj in kje mam Biokemijo. Zdaj itak vem že vse, kar sem iskal vse dni tam:S. Informacije so prišle kar od koordinatorja, tako da mi je že žal, da sem se trudil. Za urnik glej naslednji blog ;) Velik del dneva sem danes porabil tudi za nadaljevanje iskanja stanovanja. Glede na to, da imam za zdaj zrihtano vselitev zgolj 24.oktobra in to za ubitačno ceno, se skupaj s predsednico kluba še vedno trudimo, da bi našli kaj pametnejšega za okrepitev na sliki;)

Po napornem dnevu, ko sem spet hodil 2x več kot stal se zdaj prav prileže multivitaminski sok, čez dve uri pa grem na trening. Mama! - Zdaj lahko, se še nimam za učit! ;)

Pozdravljeni vsi in vse.

Gomi

1 komentar:

miha pravi ...

Pa sej nosil 50kg in dajal 10€ za taksi si že tudi v Ljubljani ;)